Home Globus

Zagreb: Pokušao silovati djevojku svog sina

Pedesetosmogodišnji Zagrepčanin, višestruko osuđivani seksualni prijestupnik, završio je u zatvoru u Remetincu zbog optužbi da je prije nekoliko dana pokušao silovati djevojku svog sina.

Djevojka je prijavila nesuđenog svekra da ju je 24. septembra u kući u kojoj je 58-godišnjak živio sa sinom, više puta pokušao mimo njene volje odvesti u krevet.

Prema navodima iz prijave, djevojka je došla u kuću kod momka kako bi njemu i ocu pomogla u kući. No, momak nije bio u kući pa je ostala sama s njegovim ocem, inače osobom koja je čitavu deceniju provela u zatvoru zbog niza seksualnih prijestupa.

Pohotni otac počeo se na nju navaljivati. Prvo je počeo s raznim seksualnim aluzijama, a onda je postao direktniji govoreći “šta bi joj sve radio”. Nakon toga je, prema riječima djevojke, koja ga je stalno odbijala te mu govorila da se kontrolira, prešao s riječi na djela.

Počeo ju je hvatati želeći je nasilu odvući u krevet. Muškarac je, navodno, bio veoma uporan, gnjavio ju je sve do 14 sati. Kad je shvatio da neće uspjeti u svom naumu, prestao je s napadima i otišao na posao.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here