Home Vijesti

Usvojene izmjene Urbanističkog projekta zbog gradnje Avaz Ski Towera

Članovi Općinskog vijeća sarajevske općine Centar na današnjoj sjednici usvojili su odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog projekta “Centrotrans-Alhos” I faza kojim je omogućena gradnja savremenog poslovnog kompleksa, uključujući i dva poslovna nebodera, odnosno tornja „Avaz Twist Tower“.
Kako je pojasnio općinski načelnik Nedžad Ajnadžić izmjene se rade na zahtjev „Avaz roto pressa“ d.o.o. da bi se stekli uvjeti za izgradnju drugog tornja ove kompanije.

– U konačnici cilj izmjena je izmjena granice obuhvata, što podrazumijeva istu ili manju ili veću spratnost, ali vrlo je važno da se u novom projektnom rješenju dodatna parking mjesta osiguravaju u podzemnim garažama, a predviđeno je i hortikulturno uređenje – kazao je Ajnadžić.

Ranije objavljeno: Predstavljen toranj u Sarajevu od 50 spratova

Podsjetimo, grupacija Avaz predstavila je ranije ove godine i to tokom trajanja Sarajevo Business Foruma investicioni projekat vrijedan 100 miliona eura – Avaz Ski Tower.
Toranj je po projektu visok 250 metara a planirana lokacija je uz postojeći Avazov toranj.
Kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, toranj sa sadržajem oko njega činio bi jedinstven i multifunkcionalan kondominijum. Planirano je da toranj ima kancelarijski prostor, stanove za prodaju, hotel i rotirajući restoran na krovu. U podnožju bi se kreirao šoping centar sa radnjama do 60 m2. Predviđena je i garaža iza tornja sa 500 parking mjesta.
Podijeli ovo: