Home Vijesti

Ukrajina obezbijedila EURO, Kosovo bolje od Crne Gore

Širom Evrope odigrane su utakmice sedmog kola kvalifikacija za EURO 2020. godine nakon kojih smo dobili još jednog učesnika smotre najboljih evropskih selekcija 2020. godine.

Uz Italiju, Belgiju, Rusiju i Poljsku u ponedjeljak je plasman na EURO osigurala selekcija Ukrajine. Ukrajinci su u kvalifikacionoj grupi B u Kijevu savladali Portugal rezultatom 2:1.

Jaremčuk u 6. i Jarmolenko u 27. su doveli Ukrajinu u vođstvo rezultatom 2:0, a konačnih 2:1 postavio je Ronaldo u 72. minutu iz penala. To je Ronaldu bio jubilarni 700. pogodak u karijeri.

U ovoj grupi Srbija je slavila na gostovanju kod Litvanije rezultatom 2:1 i na taj način ostala u trci sa Portugalom za drugo mjesto koje vodi na EERO. Opširnije o pobjedi Srbije pročitajte OVDJE.

Kosovo je u grupi A dočekalo Crnu Goru i zabilježilo pobjedu rezultaotm 2:0 (Rahmani 10., Murići 34.) čime je ostalo u trci za plasman na EURO.

U drugom meču ove grupe Engleska je u Bugarskoj slavila s ubjedljivih 6:0 (Rašford 7., Barkli 20., 32., Sterling 45+3., 69., Kejn 85.) i došla na korak plasmana na EURO, što će i ostvariti ako u pretposljednjem susretu savlada Crnu Goru kod kuće.

Derbi grupe H u Parizu su odigrali Francuska i Turska, a susret je završen rezultatom 1:1. Žiru je doveo Francuze u vođstvo u 76. minutu i to je bio rezultat koji je vodio Trikolore na EURO, ali Ajhan je u 82. minutu poravnao na 1:1 i ostavio Island, koji je savladao Andoru sa 2:0 (A. Sigurdson 38., Sigtorson 65.), u trci sa ove dvije selekcije, prenosi “”.

U ovoj grupi susret za prestiž odigrali su Moldavija i Albanija, a gosti su slavili rezultatom 4:0 (Cikaleši 22., Bare 34., Traši 40., Manaj 90.).