Home Sport

Teletović: Pomozite sportistima pa se onda slikajte sa njima

Nekadašnji bh. reprezentativac, a sada predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović kazao je da je najbolji bh. atletičar Amel Tuka napravio veliki uspjeh ali bez pomoći sistema.

Teletović je na Facebooku objavio fotografiju sa Tukom i Aminom Kajtaz i pozvao nadležene institucije da im prvo pomognu pa tek onda da se sa njima slikaju. 

“Amel Tuka je dokazao koliko voli Bosnu i Hercegovinu, bez da ga je sistem ikada podržao. Danas se svi žele slikati s njim, pa i ja, naravno, a već dugo smo prijatelji. Znam kroz šta je prolazio, jer smo imali sličan put. Počeli smo u malim gradovima i sami sebi stvarali preduslove za velike rezultate”, neveo je Teletović. 

On je dodao da su na tom putu “imali više prepreka, nego onih koji su im pomagali da uklone te prepreke”. 

“Rijetki su znali prepoznati, ali to nas nije omelo. Vjerovali smo i vjerujemo u sebe i dan danas. Amelov put je možda i još teži, jer je individualac, ali je ipak uspio i donio nam ogromnu radost osvajanjem srebra. Pitam se, koliko još među nama ima ovakvih ljudi, kojima je potrebno samo malo da bi nas obradovali nekom medaljom”, naveo je Teletović i dodao:

“Jedna od ‘odabranih’ je i Amina Kajtaz, sjajna mlada plivačica, s kojom se sada rijetki žele slikati, jer pobogu nema iza sebe medalju, a kako će je i imati kada joj sistem ne pomaže da svoj veliki talent, pretvori u vrhunski rezultat. Amina je naša budućnost. Vlasnica je gotovo svih rekorda naše zemlje i sama se bori za svoje mjesto pod suncem, a sutra kada ako Bog da, osvoji medalju, svi oni koji su je danas odbili, kada im je tražila pomoć, htjet će sliku s njom, a rezultat će doći, vjerujte mi”, napisao je Teletović.

Dodao je da su sportisti najveći ambasadori.
 
“Bosna i Hercegovina se treba ponositi svakim rezultatom, kojeg napravimo, jer nam je put do uspjeha itekako otežan. Hvala rijetkima kompanijama, koji pomažu i prepoznaju trud, ali i dalje ih je malo, ali se nadam da će ih biti mnogo, mnogo više, jer mi imamo mnogo, mnogo više sportista koji mogu i žele, a potrebna im je pomoć sistema ili pojedinaca…”, zaključio je Teletović.