Home Vijesti

Rumunija nastavila razgovore s Volkswagenom

Rumunija je nastavila razgovore s Volkswagenom o investiciji u novu fabriku njemačkog proizvođača automobila, nakon što je ova kompanija saopćila kako će ponovo razmotriti svoju odluku o investiranju u Tursku koja se do prije dva dana činila izvjesnom.
Navodi se to u saopćenju rumunskog Ministarstva poslovanja, trgovine i poduzetništva objavljenom na događaju organizovanom u okviru Sajma automobila u Bukureštu.
Kako je BiznisInfo ranije pisao, Volkswagen je odgodio donošenje konačne odluke o izgradnji svoje nove fabrike vrijede 1,3 milijarde dolara u blizini turskog Izmira nakon turske vojne operacije na sjeveru Sirije.
S obzirom na novonostalu situaciju u Turskoj, Volkswagen bi mogao promijeniti lokaciju svoje nove fabrike i ponovo se okrenuti Rumuniji, Srbiji i Bugarskoj koje su takođe jedno vrijeme bile razmatrane kao lokacija za novu fabriku u kojoj će se proizvoditi 300.000 vozila godišnje.
Podsjetimo, i mediji u Srbiji aktuelizirali su juče priču o mogućoj investiciji Volkswagena u Srbiji za koju se jedno vrijeme spekulisalo da će upravo ona biti Volkswagenov odabir.
Podijeli ovo: