Home Vijesti

Nova smrt u ringu: Dobio udarac na treningu, pao i umro

Ni mjesec dana nakon što je američki bokser Patrik Dej preminuo od posljedica povrede mozga u meču s Čarlsom Konvelom, bokserski svijet je potresla još jedna tragedija.

Život je ovaj put izgubio 27-godišnji Australijana Dvajt Riči. On je u Melburnu sparingovao s Majklom Zerafom, a nakon što je dobio udarac u stomak, odšetao je u ugao i kolabirao.

Riči je dobio 23 od 25 borbi u karijeri, ali su mu prve četiri naknadno promijenjene u “no contest” jer je bio maloljetan. Bio je australoazijski prvak u supervelteru prema IBF verziji, ali u svojoj posljednjoj borbi prije tri mjeseca ostao je bez tog naslova protiv Tima Tszijua, koji mu je nanio drugi poraz u karijeri.

Pripremao se za borbu protiv Tomija Brauna idućeg mjeseca.

Za sobom je ostavio tri kćeri, a njegov prvi klub Team Ellis Boxing pokrenuo je kampanju za pomoć u uzdržavanju djece.

Riči je bio Aboridžin, a boksu je pripisivao normalan život van kriminala, rekavši svojevremeno da bi sigurno bio u zatvoru da se nije posvetio sportu.

Iako je istraživanje pokazalo da je broj smrti povezanih s boksom u padu te da ima i opasnijih sportova, vrlo je zabrinjavajuć podatak da je Riče već peti bokser koji je izgubio život samo od ovog ljeta.

(index.hr)