Home Vijesti

Most na Savi otvara nove razvojne mogućnosti

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je Srni da gradnja mosta na Savi otvara nove mogućnosti za razvoj privrede i turizma.
On je istakao da za lokalno stanovništvo početak izgradnje novog mosta predstavlja dosanjan san.
Adžić je naglasio da, nakon izgradnje mosta u Gradišci, više neće biti saobraćajnih gužvi zbog kolona vozila na sadašnjem graničnom prelazu, koje često dijele grad na dva djela.
– Vjerujem da će nakon izgradnje novog mosta na Savi svi putnici koji ovdje prolaze pamtiti Gradišku kao lijep i uređen grad, a ne po gužvama, ogromnim kolonama vozila i mukotrpnom čekanju na prelazak granice – rekao je Adžić.
On je istakao da novim mostom Gradiška dobija veliku šansu jer se poslovna zona Liman nalazi neposredno uz budući most i carinski terminal.
Adžić kaže da je Gradska uprava uradila sve što je u njenoj nadležnosti da se u budućnosti otvori prostor od 400 hektara zeljišta nove poslovne zone Liman, koja može da bude značajna za ravoj Gradiške, ali i Republike Srpske i BiH.
U Gradišci će sutra biti ozvaničen početak izgradnje mosta preko rijeke Save, što je jedan od najznačajnijih projekata koji zajednički realizuju Republika Srpska, BiH i Hrvatska.
Podijeli ovo: