Home Vijesti

Gradiće se gondola od Istočnog Sarajeva do Jahorine

Na sastanku predstavnika Olimpijskog centra “Jahorina” sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem dogovorena su četiri nova projekta vrijednosti 150 miliona KM.
Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek je rekao za Srnu da je na jučerašnjem sastanku sa Dodikom i Viškovićem dogovoren kapitalni projekat – izgradnja gondole od Istočnog Sarajeva do Jahorine, kao i spajanje gondole Ravna planina-Jahorina, od Pala do Jahorine.
On je rekao da je dogovorena i izgradnja ski-centra “Igrišta”, koji će biti pod jurisdikcijom Olimpijskog centra “Jahorina”, kao i jedne manje ski-staze na Manjači.
“Vrijednost projekata je oko 150 miliona KM, koje će Vlada Republike Srpske investirati u naredne četiri godine u Sarajevsko-romanijsku regiju u ski-rizort `Jahorina`, a obuhvatiće i Igrišta i Manjaču”, rekao je Elek.
U Beogradu je danas počela i promocija gondole “Partizan-Javor”, novog turističkog sadržaja za skijaše na olimpijskoj planini.
Podijeli ovo: