Home Vijesti

DRAŽU MIHAJLOVIĆA NIJE VELIČAO NEKI BRADATI, KREZAVI RUDIMENT NEGO OPOZICIONA POLITIČARKA

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjoj Luci ove je sedmice prikazan dokumentarni film Milosava Samardžića o četničkom vojvodi Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Promociji je prisustvovala i poslanica Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić, koja je na svom Facebook profilu postavila fotografiju sa promocije, uz komentar koji je izazvao brojne reakcije na ovoj društvenoj mreži.

  • Film o prvom gerilcu porobljene Evrope. Godinama su nam laž servirali kao istinu. Rehabilitacija generala Jugoslovenske vojske u otadžbini samo je djelomično ispravila istorijsku nepravdu.
  • Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: “Reč kapitalizacije za mene ne postoji”.

Nastavila je kako je Viši sud u Beogradu “poništio presudu kojom je Draža osuđen na smrt i smatra se da to montirano suđenje nikad nije postojalo”:

  • Saveznici, prvi svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svjetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa.
  • Djelomično, Ronald Reagan je kasnije ispravio ovu nepravdu rekavši o Draži sljedeće: ‘Konačna tragedija Dragoljuba Mihailovića ne može da izbriše iz sjećanja njegovu herojsku i često usamljeničku borbu protiv dvostruke tiranije koje su savladale njegov narod – nacizam i komunizam’”, napisala je Trivić na svom Facebook profilu.

Na njen komentar reagirao je i poznati novinar/kolumnista Dragan Bursać.

Njegovu reakciju koju je objavio na Facebooku prenosimo u cjelosti:

  • „Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji“.
  • Ovo nije izjavio neki bradati, pijani, krezavi rudiment sa kokardom na glavi nego prva opoziciona političarka u RS-u Jelena Trivić. I ona bi, navodno, trebala biti ta “nova snaga”, koja će rušiti Dodika i njegove? I žalosno je što ona i njeni zapravo jesu iskonski ideološki četnici. Milion puta sam ponovio i opet ću-Na vlasti u RS-u su kriminalci koji bi voljeli da su četnici, a opozicija su četnici koji bi silno voljeli da su ponovo u redovima kriminalaca.
  • Za one koji još uvijek ne vjeruju da je Trivić rekla to što je rekla evo i njenog ingenioznog pojašnjenja u kome sve Srbe izjednačava sa četnicima dok se sprda sa istorijom:
  • “Drago mi je što su mnogi od vas pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost. Ja to ne želim da radim. Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice“ – napisao je Bursać.

Dragan Bursać