Home Vijesti

Ðoković: Cicipas zasluženo pobedio, bio je bolji

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković, poslije poraza u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju od Grka Stefanosa Cicipasa, rekao je da protivniku dozvolio da kontrosliše meč.

Grčki teniser poslije preokreta pobijedio je Ðokovića, koji je branio titulu, 3:6, 7:5, 6:3 i plasirao se u polufinale.

“Cicipas je zaslužio pobedu. Bio je bolji u drugom i trećem setu. Krenuo sam veoma dobro, ali posle toga nisam bio dovoljno oštar. Cela dva seta nisam imao brejk loptu. On je servirao dobro, ali nisam zadovoljan kako sam igrao“, rekao je Ðoković na konferenciji za medije poslije meča.

Novinare je zanimalo i da li ga je umor stigao, jer mu je falilo energije, a sprski teniser je odgovorio da se osjeća dobro i da nije umoran, već da je to bio jedan od onih dana kada nije mogao da pronađe oštrinu koja potrebna kada se igra ovakav meč.

Ðoković je naveo da je za sada takav plan da će još igrati na Mastersima u Parizu i Londonu, kao i da nije imao problema sa ramenom i laktom, a osvrnuo se i na igru protivnika.

“Igrao je vrlo kvalitetno, mislim da je uvek uspevao da odigra jako dobar i agresivan prvi udarac posle servisa. Nisam ga naterao da se dovoljno brani, davao sam mu dovoljno vremena da diktira tempo igre sa osnovne linije. Zaslužno je pobedio. Definitivno ima potencijal da bude broj jedan u budućnosti“, zaključio je Ðoković.