Home Vijesti

Đokić brani genseka SNSD-a

BANJALUKA – Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić smatra da Luka Petrović nije u sukobu interesa ako u isto vrijeme obavlja funkciju direktora „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) i izvršnog sekretara SNSD-a.

Luka Petrović i Petar Đokić

„Statut nije mijenjan, to je samo pojednostavljenje procedure. To je i ranije bilo u Statutu. Bila je namjera da se promijeni i nešto više od toga, ali se to nije desilo, pa smo vratili staro rješenje“, rekao je Đokić za portal CAPITAL.

Dodao je da je u jednom dijelu omogućeno da generalni direktor ERS može da bude politički angažovan, kao što je i ranije stajalo.

„Samo smo sad to dodatno precizirali. Smatram da to nije nikakav sukob interesa“, rekao je Đokić.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je da Vlada zbog genseka SNSD-a mijenja Statut „Elektroprivrede“.

Prema našim saznanjima trebale su da budu brisane odredbe kojima je zabranjeno da član Uprave ERS bude osoba koja obavlja izvršnu funkciju u političkoj stranci.

To znači da bi bile otkonjene sve prepreke da Luka Petrović, sekretar SNSD-a, najveće partije u RS odbaci status vršioca dužnosti i bude imenovan za generalnog direktora.

Petrović je na funkciju vršioca dužnosti imenovan u novembru prošle godine umjesto Radmile Čičković koja se nije puno zadržala na tom mjestu.

CAPITAL: G. Dakić

Ključne riječi:& & , , , , , , ,